Wandelen

De regio Murcia ligt in het zuidoosten van het Iberisch Eiland en biedt een grote variëteit aan landschappen zoals vlaktes, bergen, grotten, ravijnen en zandstranden. Murcia heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en zachte winters.
Door deze gunstige weersverwachtingen is de regio populair voor tal van buitensporten zoals wandelen, bergbeklimmen, fietsen, paardrijden, valschermspringen en watersporten.

Murcia is ideaal om te wandelen met zijn nationale routes en zijn Vía Verdes die de regio doorkruisen.

De Spaanse Federatie van Bergsport (Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada) promoot het wandelen in Spanje en het geeft informatie over paden, veiligheid, clubs en verenigingen. Deze informatie kan je vinden op de website Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada. Informatie over wandelen in de regio Murcia kan je vinden op de website van de Federación de Montañismo Región de Murcia.

De officiële website van de Spaanse Toeristische Dienst geeft ook meer informatie over wandelen in Spanje .

Er zijn 7 regionale parken, 1 natuurreservaat, 8 beschermde gebieden en 3 andere gebieden in Murcia. Meer informatie over de natuurgebieden in Murcia kan je vinden op hun website. De beschermde regionale parken bieden weinig sportmogelijkheden. Zo heeft bv het Parque Regional Calblanque vier stranden maar er zijn geen sportfaciliteiten. Het is wel een goede locatie voor vogelaars en voor strandwandelingen.

Nationaal Park van Salinas Y Arenales op slechts 2km van ons vakantiehuis

Salinas y Arenales de San Pedro del Pinatar is een natuurpark in de Spaanse gemeente San Pedro del Pinatar in het noorden van de provincie Murcia. Het ligt tussen de lagune Mar Menor en de Middellandse Zee. In de nabije omgeving bevinden zich ook de Salinas van Torrevieja en La Mata.

Parque Regional Sierra Espuña

Het Parque Regional Sierra Espuña is 25.000 hectare groot en het loopt doorheen de Sierra Espuña bergketen. Er is hier een grote variëteit aan fauna en flora zoals sparren, everzwijnen en de Espuña eekhoorn. Het is een ideale locatie voor wandelen, bergbeklimmen en mountainbiken.