Eten & Drinken

Top restaurants op wandelafstand van onze casa

De Keuken

Het platteland van de Costa Calida is erg vruchtbaar en daarom is er ook een grote hoeveelheid vers fruit en groenten te krijgen, die de basis vormen voor de regionale keuken.

Rijst is gemeengoed en vindt zijn weg naar vele lokale gerechten. De overvloedige en gevarieerde zeevruchten afkomstig uit de Mar Menor en de Mediterraanse zee, vormen tezamen met wild en vlees van gefokt vee dat in de nabijgelegen bergen graast, een smakelijk plaatje.

Enkele typische gerechten
  • Arroz y conejo (Rijst met konijn)
  • Arroz de verduras (Rijst en groenten)
  • Arroz y costillejas (Rijst en rib)
  • Arroz marinero (Zeevruchten rijst)
  • Paella huertana (Vegetarische paella)

De reuzengamba's zijn van buitengewone kwaliteit. De "huevas de mújol" een soort kaviaar, zijn eveneens een lokale specialiteit.

Veel nagerechten en cakes, vaak gemaakt op basis van amandelen, worden in deze regio bereid. Proeft u het “Jijona”-ijs dat nog steeds op traditionele wijze wordt gemaakt en échte “Nougat”-ijs bevat, ook weer gemaakt op basis van amandelen uit de regio.

De uitstekende wijnen uit Jumilla en Yecla staan alom in Spanje en daarbuiten bekend vanwege hun volle smaak en ronde, fruitige afdronk.

De dagelijkse aankopen

Voor uw dagelijkse aankopen zijn er vele mogelijkheden.
Op fietsafstand heb je een Carrefour Express Avenida Generalísimo, 52 30740 Lo Pagán. Gelieve de website te consulteren voor de openingsuren
Ook in Lo Pagan heb je talrijke kleine kruidenierszaken en een mooie bakker Confiteria Jose Antonio op de Avenida Generalísimo waar je ook een lekkere koffie kan drinken. Deze bevindt zich ter hoogte van de jachthaven in de hoofdstraat Avenida Generalísimo.
In het Dos Mares winkelcentrum bevindt zich een Eroski zoals een Carrefour HyperMarket.
Ook Lidl, Aldi, Carrefour… zijn met de auto op enkele minuten te bereiken. Zie voor verdere info op de respectievelijke websites eindigend op .es bv www.lidl.es

Restaurants, Bars en Disco

Met de fiets of te voet, kies maar, vlakbij ons.
Voor een lekkere koffie tijdens de dag, of een biertje maar vooral heel goeie GTs aan het strand

Onze favoriete restaurants vlakbij!