Costa Calida

De binnenzee Mar Menor en de Middellandse Zee komen in Murcia samen en vormen een kust met kliffen, kilometerslange zandstranden en heel aangename temperaturen. U kan deze toeristische streek op elk tijdstip van het jaar bezoeken.

La Manga is een van de grote referentiepunten van deze kust en bestaat uit een nauwe strook land van 24 kilometer lang die de rustige binnenzee Mar Menor en de Middellandse Zee van elkaar scheidt.

Met zo'n 3000 uren zon per jaar is er hier veel te doen; vanaf de plaats Águilas tot aan San Pedro del Pinatar kan u mooie vissersplaatsen en levendige havenplaatsen ontdekken, zoals Mazarron en zijn haven.

Ga voor watersporten!

Wij raden u aan watersportmateriaal te huren of u voor een specifieke cursus in te schrijven bij het watersportcentrum van de Mar Menor of bij de betreffende centra in Águilas en Mazarron.
Aan de Costa Cálida kan u zeilen, kanoën, waterscooteren, windsurfen, kayakken, roeien…

Natuur & Cultuur

U kunt naast relaxen en zonnebaden aan de Costa Cálida ook verschillende landschappen, bergen en natuurgebieden verkennen, zoals het zeereservaat van Cabo de Palos-Islas Hormigas of het regionale zoutpark Salinas de San Pedro.

En als u ook op zoek bent naar culturele uitstapjes, kan u het museum van het Romeinse theater en het Nationaal museum voor onderzee archeologie van Cartagena bezoeken.

Totaal Relaxen

Deze hele streek staat ook zeer bekend om zijn kuuroorden en therapeutische modderbaden.
Laat je verzorgen