Mar Menor

De Mar Menor, "kleine zee" is de grootste zout water lagune van Europa, en samen met de Middellandse zee telt het gebied,ook bekend als de Costa Calida, meer dan 230 kilometer zandstrand.

In de buurt van dit kustgebied is alles mogelijk. U kan er zwemmen, zeilen, windsurfen, genieten van een waterfiets of gewoon relaxen op een van de zandstranden aan de kust of op een van de eilanden in de Mar Menor.

Het water van de Mar Menor heeft een hoge therapeutische waarde vanwege de hoge concentratie van minerale zouten en jodium. Je vindt veel badhuizen en hotels langs de kust. Ze bieden allerlei therapeutische behandelingen aan, maar als je het liever eenvoudig houdt, diep je zelf wat modder op.

Gezien het warme, heldere water en de geringe diepte van het zoute meer is watersport hier mogelijk in al zijn vormen. Men kan kano├źn, waterski├źn, zwemmen, snorkelen en waterfietsen. In de zomer zijn er aardige boottochten te maken naar diverse plaatsen en eilanden in de omgeving. Op de boulevard is het mogelijk een "Segway" toer te maken.