Cartagena

Cartagena, een havenstad met een 2500 jaar oude geschiedenis ligt in een natuurlijke baai en is zeker de moeite waard om te bezoeken. Alle gebouwen zijn beschermd en gerestaureerd. Een oud Romeins theater, midden in de stad doet dienst als openlucht concertgebouw.

De pakhuizen in de haven verwijzen naar de rijke geschiedenis van Spanje. De Castillo de la Concepción is gesitueerd op 1 van de 5 heuvels rond Cartagena en geeft een mooi voorbeeld van hoe de stad zich heeft ontwikkeld in de tijd en over de verschillende culturen heen.

Het Museo Arqueológico Municipal de Cartagena is gebouwd op de vroegchristelijke basiliek van San Antón, met interessante voorwerpen uit het bronzen tijdperk en het Museo National de Arqueologia Maritima bezit een collectie fraaie amfora’s uit de klassieke oudheid en het Iberisch Schiereiland. In Cartagena houden ze ook van feesten. De week voor Pasen zijn er talrijke processies en in september is Cartagena 15 dagen lang in de ban van de strijd tussen de Carthagers en de Romeinen. Overal vind je dan kampen, parlementen, optochten, slagvelden, toespraken enz. Maar bovenal is Cartagena gewoon een mooie, gezellige stad met tal van winkel -en shopping mogelijkheden, een nieuwe jachthaven en dito wandeldijk, terrasjes en tapasbars.